torsdag 26 maj 2011

Trevliga prickar!

Idag har jag varit på en väldigt trevlig heldags bussutflykt i Roslagen i Nils Ferlins fotspår, den avslutades med en timmes uppehåll i Norrtälje för egen tid som jag ägnade mig åt att kolla in några konstutställningar, inte mycket att hänga i julgranen men väl ute på gatan träffade jag dessa genomtrevliga grabbar. Tack grabbar för att jag fick fotografera er, ni är rena rama konstmästerverket, ni räddade min dag.. jag fick min dagliga dos konst! Tyvärr glömde jag bort att fråga vad de heter. 

söndag 22 maj 2011

onsdag 18 maj 2011

Gammaldags Filmjölk

Nu kommer en ny fil "Gammaldags Filmjölk" som jag gärna vill testa, säkert en fil som jag kommer att gillar, den ska ha en fetthalt mellan 3,8 - 4,5%  (jag avskyr lättfil) och vara krämig, så det låter lovande.
Tänk på slutet av 60-talet och början på 70-talet jobbade jag på Trafikresturanger på tågen, då köpte jag alltid filmjölk i Östersund, flera liter varje gång och transporterade ner till Stockholm. Jag har nog testat filmjölken i hela landet och ingen har kunnat göra filmjölken så god och krämig som Östersunds mejeri, filen i Boden var inte så tokig heller. Så nu hoppas jag att Arlas nya fil är något åt det hållet. Så den som väntar på något gott väntar aldrig för länge... eller vad de nu brukar säga... för visst kan man få vänta för länge!
Du kanske också vill testa! Gå in på denna länk och anmäl dig!
 http://smartsontestpilot.se/arla-gammaldags-filmjolk/bli-testpilot/

måndag 16 maj 2011

"Frigörelse"

Stellan Kristensson föddes i Bohuslän 1937, 1957 kom han in på Konstfackskolan i Stockholm och dog 2007 i Salem. Jobbade som Art director, konstnär, formgivare, illustratör och lärare på konstskolor. Han har gjort många omslag till böcker av kända författare, kart och läroböcker, ca 2000 bokomslag har det blivit.
Denna tavla fick jag som ett byte för en rölakanmatta som jag vävde till honom. Det är mycket symbolik i denna målning. "Kvinnans frigörelse".. hur hon spränger armeringsjärnen för att bli fri.. och vad sägs om den lilla kontaktlådan i fruktens kärnhus. Ja ni kan säkert fantisera och hitta mera.. lite måste man ju lämna till betraktaren också. Det är en tavla som man kan titta länge på, man tycker bara bättre om den ju längre man tittat. Sa jag att den är målad 1973, stor är den också 100 x 73 cm.

Har ni kollat in.. tavlan är ju full av prickar!!  

lördag 14 maj 2011

Filmrecension


Ja, nu har jag sett filmen och tyvärr kom den inte med några överraskningar inte hellre så många skratt som jag hade väntat mig. Inte någon film som sätter något större avtryck efter sig, alldeles för förutsägbar inget större djup.
Men vill man ha en trevlig feel-good familjefilm eller slå ihjäl 108 min tillsammans med ett glatt gäng så kan jag rekommendera den. Jag som har svårt att sitta still lyckades dock se hela filmen utan att springa och hämta något, ett bevis för att den inte var långtråkig + stor mysfaktor på sonen (21 år) som jag såg filmen tillsammans med, som dessutom tyckte att filmen var helt ok.
Vill ni läsa vad andra tycker? Gå in på denna länk!

fredag 13 maj 2011

Hängrumpa

Text skriven av solen efter att ha läst artikel i Aftonbladet


Jag lär inte fixa någon fast rumpa till midsommar
men jag är inte orolig, den lär inte ramla av och
inte tänker jag betala fem kronor för att få veta
"10 övningar som ger stjärten ett lyft."
En kvinnorumpa sägs falla 13-15 centimeter under
en livstid, i alla fall inte så lågt så man kan
göra en klackspark med den... synd...
man skulle kunna ha rätt så kul...
Att svaga rumpmuskler kan orsaka problem i
ländryggen och hållningsproblem det kan jag köpa
men att fixa rumpan tills det är badtemperatur i
svenska vatten... vad är det för mening med det?
Innan man hunnit blinka så är det höst igen och
ingen lär ju se min rumpa därunder i det grumliga 
vattnet.

"Back To Black"

Är det fler än jag som älskar svarta jeans men blir stör på att de så snabbt blir gråa med ljusa ränder fast man vänder dem ut och in innan man tvättar, utan blekmedel. Nu hoppas jag att jag får testa detta och förhoppningsvis få färgen tillbaka på mina jeans. Någon fler som vill testa?
 http://smartsontestpilot.se/nitor/bli-testpilot/

tisdag 10 maj 2011

"Logdans"

Måste visa min fina tavla som jag vann 2009 som medlem i Spånga Konstförening. Visste ni att Harry Martinsson bodde i Spånga och var med och startade Spånga Konstförening 1948 med bla konstnärerna Harald Östergren och Oscar Paul. Medlemsavgiften var då 10 kr per år, nu är den 200 kr per år.
Denna fantastiska tavla är gjord av en konstnär som heter Lizbet Lagerström som bor och är verksam på Orust, hon gör helt underbara tavlor gjorda i helt vanlig sten och ibland även snäckskal som i denna.
Gå gärna in på hennes hemsida och läs men glöm inte att titta på hennes webbgalleri på hennes fina tavlor, de är inte så stora, av förståeliga skäl så blir de ju tunga av sten, min lilla väger 420 gr 15 x 24 cm.

Rysk Yoghurt

Som yoghurt älskare så kan man ju inte missa tillfället att få testa Lindahls Rysk Yoghurt. En god Tzatziki till salladen eller äta som den är t.ex. en klick yoghurt i soppan. Den Grekiska och Turkiska Yoghurten har man ju ätit men Rysk Yoghurt det har jag bara ätit i Murmansk (1979 tror jag det var) och då fick jag den till en soppa som var väldigt smaklös och intetsägande innan jag upptäckte att de ställt fram en skål med yoghurt och vips.. så var det som om någon farit fram med ett trollspö över soppan och den smakade fantastiskt med en klick yoghurt i.
Är det fler som vill testa så gå in på denna länk och gör ett försök ni också!

http://smartsontestpilot.se/lindahls/bli-testpilot/

måndag 9 maj 2011

Utvärdering!

Ja, nu har jag testat nya Grandiosa minipizza X-tra allt Calzone med kebab!

Min förväntningar: Inte så stora då mina erfarenheter sedan tidigare varit att brödet oftast känns svampigt och degigt.

Första intrycket: Förpackningen såg lovande ut, bilden tilltalande. Första besvikelsen var när jag öppnade förpackningen, men så är det ju med de flesta produkter, bilden lovar mer än innehållet.

Under testets gång: Gick snabbt att värma i micron 2 min 15 sek, luktade helt ok när jag öppnade förpackningen men sedan sjönk mina förväntningar som redan var låga. När jag började äta undrade jag var fyllningen var, fick skära mig fram till 1/3 av pizzan, där hittade jag  all fyllning som dock var god, den smakade extra bra med de tuggor som jag fick med en bit pepperoni, men sedan tog fyllningen slut och resterande 1/3 var bara hårt torrt bröd.

Slutomdöme:  För mycket torrt bröd i ändarna, den skulle vinna på om fyllningen var mera jämt fördelad i hela pizzan. Synd att det ska vara så svårt att få fram något gott bröd till de frysta pizzorna, svampiga, degiga eller som nu torrt och i den ena änden riktigt hårt. Nej det blir nog inget som jag kommer att köpa, så länge som det är bara 1/3 som går att äta och då är det ingen prisfråga.

torsdag 5 maj 2011

Life As We Know It

Hej alla filmälskare nu har ni chansen att bli Testpilot! Ni får filmen Life As We Know It hemskickad på premiärdagen och förbinder er endast att dela med er av era åsikter om filmen på gemensam blogg.
Som filmälskare så har jag gjort ett försök, så nu är det till att vänta och se om det dimper ner någon film i brevlådan. 300st söker de.. så chansen är ju inte så stor.. men vem vet...

onsdag 4 maj 2011

Sjukt bra konst!

"Roma" av Matti Haupt. Skulptur i marmor, 1938. I korridor på väg mot hiss B.

"Body & Soul" av Fredrik Wretman. Skulptur i patinerad brons, 2002. Vid huvudentrén.

"Utsikt från Glasbruksgatan 25" av Mona Huss Walin. Oljemålning, 1972. I korridor mot Onkologen. Bilden något beskuren, jättestor tavla.

Ibland när jag jobbar har jag mina pausar förlagda vid Södersjukhuset, inte alls så tokigt.. lite för kort bara, 15min. Där finns allt, fina toaletter, resturang, kiosk och på vardagarna på förmiddagen står de och säljer "ta med mat" i entrén, bra om man missat att ta med sig mat till jobbet.
Men det bästa av allt är att man hinner med en snabb liten konstrunda, för de har "Sjukt bra konst"!

Gå en egen konstrunda
Om du vill gå en egen konstrunda eller hitta till enskilt konstverk kan du få vägledning av kulturförvaltningens informationsblad med kartor. Det finns informationsblad om bland annat Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge och Solna, Norrtälje sjukhus, S:t Görans Sjukhus, Södersjukhuset, Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Danderyds sjukhus och Södertälje Sjukhus. Info.bladen finns i informationen på resp. sjukhus.
http://www.webbhotell.sll.se/Kultur1/

Sjukt bra konst
För tillfället pågår en utställning "Sjukt bra konst" med ett urval av konst som finns på våra sjukhus, på Stockholms läns museum i kulturhuset Dieselverkstaden i Sickla. Men ni får skynda er på för den pågår bara t.o.m. 15 maj 2011.
http://www.stockholmslansmuseum.se/

"Pricken över livet"

Vilken underbar sida jag har hittat! Inte nog med att den heter Pricken över livet, den är helt underbar för alla oss prickar här i universum som gillar ord. Sveriges största ordspråkssamling på nätet.

"Livet.se är sidan för alla som älskar kloka ord, citat och underfundiga ordspråk. Hit är du inbjuden för att vältra dig i ordstäv, aforismer, talesätt och vettiga visdomsord!".
http://www.livet.se/ord

tisdag 3 maj 2011

Snön lyser vit på taken...


..och inte ens tomten är vaken. Vad är detta!!..  Det ska väl inte vara aprilväder i maj, här vaknar man och tittar ut och snön vräker ner i stora flingor.. men tyvärr hann det avta något innan jag fick fram kameran. Får nog sätta på mig tjockfleecetröjan idag. Är det meningen att man ska huttra in sommaren?  Brrrrr...

söndag 1 maj 2011

Prickig pläd


Det är någon som har fattat att jag gillar prickar :-) och inte vill att jag ska frysa... den kommer att komma väl till pass i den svenska sommaren.  Tack Lena!